Çin Turu - 10 Gün - Her Şey Dahil

Yorum Yap
Tur Bilgileriniz
  • Süre :
    10
  • Vize Durumu :
    ÇİN VİZESİ (YEŞİL PASAPORTA VİZESİZ)
  • Havayolu :
    QATAR HAVAYOLLARI
  • Kalkış:
    İstanbul
10 Gün
Sizi Arayalım Talep Gönder
Çift Kişilik Odada kişi başı
Tur Tarihi
Fiyat (Kişi Başı)
24/09/2024
2,670 $
22/10/2024
2,670 $
29/03/2025
2,670 $
25/04/2025
2,670 $
23/05/2025
2,670 $
05/06/2025
2,870 $
15/08/2025
2,670 $
09/11/2025
2,670 $
Tek kişilik oda
Tur Tarihi
Fiyat (Kişi Başı)
24/09/2024
3,090 $
22/10/2024
3,090 $
29/03/2025
3,090 $
25/04/2025
3,090 $
23/05/2025
3,090 $
05/06/2025
3,290 $
15/08/2025
3,090 $
09/11/2025
3,090 $

Tur Programı

1. Gün ISTANBUL DOHA 20:05 00:15+1

İSTANBUL Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde Ejder Turizm yetkilisi ve tur lideriniz ile saat 16:00 ‘da buluşarak başlıyor. Havaalanında bilet ve pasaport işlemlerini bitirdikten sonra QATAR Havayolları'nın tarifeli seferleri ile DOHA aktarmalı olarak Pekin’e uçuşumuz başlıyor. Geceleme uçakta.

2. Gün PEKİN varış 02:05 15:00

Yerel saat ile 15:00’da Pekin havalimanına varış. Bizleri bekleyen aracımız ile otelimize transfer. Geceleme Pekin’deki otelimizde.

3. Gün PEKİN ŞEHİR TURU | Tian'anmen Meydanı, Yasak Şehir, Eski Hutonglar

Kahvaltıdan sonra rehberimiz eşliğinde gezilerimize başlıyoruz. Dünyanın en büyük halk meydanı ve aynı zamanda Çin'in sembolü olan Tian'anmen Meydanı'nı göreceğiz. Geçtiğimiz yıllar boyunca Çin'de birçok büyük olaylara tanıklık etmiş, meydan boyunca yürüdüğünüzde, dünyanın en büyük saray kompleksi olan ve bir zamanlar Çin'in 24 imparatoruna ev sahipliği yapan hayranlık uyandıran Yasak Şehir'in kudretini ve ihtişamını ziyaret ediyoruz. 8.728'den fazla odasıyla Yasak Şehir sadece Çin'in en büyük ve en iyi korunmuş antik binalarından değil, aynı zamanda Roma'daki Vatikan gibi şehir içinde bir şehirdir. Rehberimiz, İmparatorluk Sarayı'nın içinde saklı imparatorların hikayeleri hakkında bilgiler verirken parlak mimariye ve sayısız antik hazinelere hayran kalabilirsiniz. Daha sonra, modern Pekin'in muhteşem bir panoramasını ve Yasak Şehir'in kırmızı çatılarının prens manzaralarını görebileceğiniz Jingshan Park'a 15 dakikalık bir yürüyüş daha yapabilirsiniz. Öğle yemeği turumuz esnasında alınacaktır. Öğleden sonra, eski Hutonglar boyunca sıradan yerel yaşamı keşfederek rahatlatıcı zamanın tadını çıkaracağız. Turumuzun sonunda geceleme Pekin’deki otelimizde.

4. Gün Pekin Seddi Turu | Mutianyu Seddi, Kuş Yuvası ve Su Küpü

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben Pekin'in kuzeybatısına (yaklaşık 1,5-2 saatlik sürüş, 73 km) Mutianyu'daki Çin Seddi'ne gidilecektir. Çin Seddi 2.000 yılı aşkın bir geçmişe sahiptir ve kuzey Çin'in çeşitli eyaletleri boyunca 3.000 milden fazla uzanarak gezegendeki en etkileyici antik şaheserlerden biri haline getirmektedir. Mutianyu Seddi batıda Jiankou Seddi ve doğuda Gubeikou Seddi ile bağlantılıdır. Mutianyu, daha az turistin bulunduğu en uzun ve en iyi restore edilmiş Çin Seddi'dir ve ayrıca 23 Ming dönemi gözetleme kulesi ve muhteşem manzarasıyla ünlüdür. Teleferikle 14. gözetleme kulesine çıkıp, ardından batı rotasını ziyaret ederken duvarda unutulmaz yürüyüş zamanının tadını çıkaracağız. Etrafı kaplayan yeşil çamlar ve selviler ve geniş arazide görkemli bir şekilde duran dolambaçlı duvar ile bu bölümde en çarpıcı doğal manzarayı yakalayacağız. Çin Seddi hayalinizi gerçekleştirebileceğiniz 20. gözetleme kulesine tırmanırken kendinize meydan okuyun! Bu şansın tadını çıkarın ve dilediğiniz kadar fotoğraf çekin! Öğle yemeği turumuz esnasında alınacaktır.

Hayatta bir kez yaşanabilecek bu deneyimden sonra Pekin şehir merkezine geri dönüp Kuş Yuvası (Pekin Ulusal Stadyumu) ve Su Küpü'nün (Pekin Ulusal Su Sporları Merkezi) dış cephesiyle fotoğraf çekme şansına sahip olacağız. Her ikisi de 2008 Pekin Olimpiyatları için tasarlandı ve 2022 Kış Olimpiyat Oyunları için kullanıldı. Daha sonra otele geri dönüyoruz. Geceleme Pekin’deki otelimizde.

5. Gün Yüksek Hızlı Tren ile Pekin'den Xian'a | Yazlık Saray

Kahvaltıdan sonra, eskiden kraliyet ailelerinin yaz sıcağından kaçmak için kullandığı "Kraliyet Bahçesi Müzesi" - Yazlık Saray'a doğru yola çıkıyoruz. Arazi, tapınaklar, bahçeler, pavyonlar, göller, köprüler, kapı kuleleri ve koridorlar bir peyzaj harikasıdır. Yürüyüş yapmak için serbest zamanlarımız olacaktır. Bu esnada geleneksel Çin resminin manzaralarına pastoral bir kaçış sunan imparatorluk mimarilerini, tepe manzaralarını ve güzel gölleri takdir etmek için bolca zamanınız olacak. Öğle yemeği turumuz esnasında alınacaktır. Turumuz sonrası, Xian'a giden yüksek hızlı tren için tren istasyonuna transfer olacağız. Yolculuğumuz yaklaşık 4,5-5,5 saat sürecek. Çin'in 13 eski hanedanının başkenti olan Xian’a varıyoruz! Tren istasyonuna varışımızı takiben Xian'daki otelimize transfer. Geceleme Xian’daki otelimizde.

6. Gün Xian Şehir Turu | Terracotta Savaşçıları, Antik Duvar, Müslüman Mahallesi

Kahvaltıdan sonra rehberiniz eşliğinde turlarımıza devam ediyoruz. Dünyanın en büyük arkeolojik keşiflerinden birini ortaya çıkarmak için yaklaşık 40 km-yaklaşık 1 saatlik bir otobüs yolculuğumuz olacak. Çin'in ilk imparatoru Qin Shihuang tarafından ölümünden sonra onu korumak için inşa edilen Terracotta Ordusu Müzesine gideceğiz. Şimdiye kadar bulunan yaklaşık 8.000 canlı gerçek boyutlu Terracotta Savaşçılarını göreceğiz. İlk olarak, 6.000'den fazla terrakotta asker ve at figürü içerdiğine inanılan en büyük ve en heybetli çukuru ziyaret edeceğiz. Sessizce ayakta duran ve imparatoru koruyan binlerce kişilik yeraltı gerçek boyutlu ordusu karşısında hayrete düşecek ve ayrıca eski Çinli zanaatkârların muhteşem sanatsal becerileri karşısında dehşete kapılacaksınız. Ardından, yaklaşık 1300 savaşçı ve at ile gözlerinize ziyafet çekebileceğiniz başka bir çukura geçiyoruz. Diz çökmüş ve ayakta duran okçuları, savaş arabası dizisini ve silah tutan çok sayıda askeri vb. ziyaret ederek antik ordu dizisini inceleyebilirsiniz (Not: İlginizi çekerse, mini bir pişmiş toprak savaşçının nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz). Öğle yemeğinden sonra, Antik Şehir Duvarını (Xian Tahkimatı olarak da bilinir) ziyaret etmek için şehir merkezine geri dönüyoruz. Şehir duvarı, Antik Çağ'da bir tür savunma yapısıdır ve en eski, en büyük ve en iyi korunmuş Çin şehir duvarlarından birini temsil eder. Duvar hizasında yavaşça yürüyerek biraz zaman geçirip ve iç ve dış duvarlarının, gözetleme kulelerinin ve hendeğin tadını çıkarıyoruz ve modern Xian'ın panoramik manzarasını seyrediyoruz. Öğleden sonra geç saatlerde, hareketli ve canlı Müslüman Mahallesi'nde mutlu bir şekilde dolaşmaya gittiğinizde canlı yerel yaşamı keşfedeceksiniz. Burası farklı yerel atıştırmalıklar ve Müslüman kültürüyle harmanlanmış bir cennettir. Geceleme Xian’daki otelimizde.

7. Gün Xian'dan Şanghay'a Uçuş | Shaanxi Tarih Müzesi (ARA UÇAK)

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben turumuza devam ediyoruz. Shaanxi Tarih Müzesi'ni ziyarete gideceğiz. "Eski hanedanların incisi ve Çin hazinelerinin evi" olarak kabul edilen müze, ziyaretçilere binlerce yıllık Çin tarihinin ve eski zamanların görkemli antik kültürlerinin minyatür bir özetini gösteren 130.000 tarihi eserden oluşan koleksiyonlara sahiptir. Batı Zhou Hanedanlığından bronz eşyalar ve pişmiş toprak figürlerden altın ve gümüş eşyalara ve Tang mezarlarında keşfedilen duvar resimlerine kadar uzanan tarihi kalıntıları keşfederken eğitici ziyaretin tadını çıkaracağız. Daha sonra Da Ci'en Tapınağı'nda bulunan Xian'ın simgesi olan Tang tarzı Dev Vahşi Kaz Pagodası'nı ziyaret edeceğiz. Turdan sonra, Şangay'a uçuş için havaalanına kadar size eşlik edilecektir (yaklaşık 2 saat uçak yolculugu). Çin'in en uluslararası ve canlı şehri Şanghay'a varacaksınız! Havaalanına vardığınızda, tur rehberi ve şoför sizi çıkışta karşılayacak ve ardından Şangay'daki otele kadar eşlik edecektir. Akşam yemeği ve geceleme Şanghay’daki otelimizde.

8. Gün Şanghay Şehir Turu | Şanghay Müzesi, Yu Bahçesi, Nanjing Yolu & The Bund

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben turumuza devam ediyoruz. Bu sabah, en iyi sanat koleksiyonunu görmek ve derin Çin tarihi hakkında bilgi edinmek için hayranlık uyandıran bir ziyaret için Şangay Müzesi'ne gideceğiz. Ding adı verilen eski bir bronz pişirme kabı şeklinde inşa edilen Şanghay Müzesi, "yuvarlak gökyüzü, kare dünya "yı simgeleyen yuvarlak bir tepeye ve kare bir tabana sahiptir. Müze, 5000 yıllık tarih boyunca Çin sanatının inanılmaz eserlerini sergileyen 120.000 kültürel kalıntı içermektedir. Kendinizi Bronz ve Seramik Sergi Salonu'na bırakın ve özenle işlenmiş bronzları ve zarif eserlerin içinde bulacaksınız. Da Ke Ding (3000 yıl öncesine ait bronz yemek kabı) ve Marquis Su of Jin'in Bianzhong'u (antik müzik aletleri) gibi en iyi hazinelerin tadını çıkaracağız. Ardından, Şanghay'ın hareketli şehir merkezinde gizlenmiş en ünlü klasik Çin bahçesi olan Yu Garden'a gidiyoruz. Bahçenin dışındaki Yuyuan Pazarı, bazı yerel atıştırmalıkları tatmak ve bazı geleneksel Çin el sanatları ve sanat eserleri satın almak için eğlenceli bir yerdir. Öğle yemeği turumuz esnasında alınacaktır. Daha sonra, her iki tarafında çok sayıda tanınmış marka, restoran, kafe, hediyelik eşya dükkanı ve yüksek binaların bulunduğu Nanjing Road Yaya Caddesi boyunca bir gezintiye çıkıyoruz. Şanghay'da gezilecek yerler listesinde ilk 1 sırada yer alan Bund'a doğru yürüyüşünüze devam ediyoruz. "Uluslararası Binalar Sergisi" olarak tanınan Bund, çeşitli uluslararası mimari tarzlarda 52 binadan oluşan bir koleksiyondur. Bund'dan Pudong Bölgesi'nin muhteşem silüetini ve gökdelenlerini seyredeceğiz. Bugünkü son durağımız 362 metre yüksekliğiyle Çin'in en yüksek, dünyanın ise ikinci yüksek binası olan Şanghay Kulesi. Modern Şanghay'ın nefes kesici panoramik manzarası için 118. kattan 546 metreye kadar çıkılacaktır. Turumuzun sonunda otelimize dönüş. Geceleme Şanghay’daki otelimizde.

9. Gün Şanghay

Uçuşumuza kadar serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği saatte havalimanına transfer. Pasaport ve check-in işlemlerimizin ardından uçuşumuz için hazırlanıyoruz.

10. Gün ŞANGHAY -İSTANBUL 00:35 18:35

Yerel saat ile 00:35’te Doha aktarmalı İstanbul uçuşumuzu yapacağız. Geceleme uçakta. 18:35’te İstanbul’a varış. Turumuzun sonu.

Fiyata Dahil Olanlar

Fiyata Dahil Olan Hizmetler:

  • Qatar Havayolları ile Pekin gidiş / Şanghay dönüş Doha aktarmalı ekonomi sınıfı uçak bileti
  • 4 Yıldızlı standart otellerde 3 Gece Pekin, 2 Gece Xian, 2 Gece Şanghay’da olmak üzere toplam 7 gece kahvaltı dahil konaklama
  • Programda belirtilen tüm turlar
  • Yüksek hızlı tren ile Pekin – Xian arası transfer
  • Yerel havayolları ile Xian / Şanghay arası ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Programda belirtilen yerlerde alınacak 5 öğle, 1 akşam yemeği
  • Ejder Turizm profesyonel Türkçe rehberlik hizmeti
  • Zorunlu sigorta

Fiyata Dahil Olmayanlar

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:

  • TR çıkış Pulu 150 TRY
  • Turumuz içinde belirtilmeyen diğer öğünler
  • Minibar harcamaları
  • Kişisel harcamalar
  • Bölgesel YABANCI personellere dağıtılmak üzere toplanacak tipler kişi başı/100$ (ilk gün alanda rehberinize teslim ediniz)

 

VİZELER:

ÇİN VİZESİ (250 USD): T.C vatandaşlarına Çin'de vize uygulaması vardır. ''Vize başvurusu için seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 8 ay geçerli pasaport ile “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesini yeniden acentamıza danışınız. 18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz. Yeşil Pasaport Sahipleri Çin vizesinden muaf olan pasaport tipine sahip olan kişilerdir.

Ulaşım

24 EYLÜL 2024
1 QR 246 G 24SEP 2 ISTDOH HK25 2005 0015+1 *1A/E*
2 QR 892 G 25SEP 3 DOHPKX HK25 0205 1500 *1A/E*
3 QR 871 G 03OCT 4 PVGDOH HK25 2 0035 0450 *1A/E*
4 QR 245 G 03OCT 4 DOHIST HK25 1420 1835 *1A/E*
 
22 EKİM 2024
1 QR 246 G 22OCT 2 ISTDOH HK25 2005 0015+1 *1A/E*
2 QR 892 G 23OCT 3 DOHPKX HK25 0205 1500 *1A/E*
3 QR 871 G 30OCT 3 PVGDOH HK25 2 2345 0510+1 *1A/E*
4 QR 239 G 31OCT 4 DOHIST HK25 0750 1220 *1A/E*
 
29 MART 2025
1 QR 246 G 29MAR 6 ISTDOH HK25 2005 0020+1 *1A/E*
2 QR 892 G 30MAR 7 DOHPKX HK25 0200 1445 *1A/E*
3 QR 871 G 07APR 1 PVGDOH HK25 2 0035 0450 *1A/E*
4 QR 245 G 07APR 1 DOHIST HK25 1420 1835 *1A/E*
 
25 NİSAN 2025
QR 246 W 25APR 5 ISTDOH HK1 2005 0015+1
QR 892 W 26APR 6 DOHPKX HK1 0205 1500
QR 893 W 04MAY 7 PKXDOH HK1 0145 0555
QR 245 W 04MAY 7 DOHIST HK1 1420 1835

 

 

 

 

Copyright © 2024 | Tüm Hakkı Saklıdır